Met slechts 16 jaar oud is Ewan de jongste NIU-coureur in het VK. Hij redde, vergezeld van de droom om een ​​NIU te kopen. Laten we naar zijn verhaal luisteren!

NIU's jongste bestuurder
Ewan en zijn NIU

“Twee jaar geleden begon ik bij mijn eerste baantje in een lokale supermarkt. Ik spaarde al mijn geld weg nog onzeker van wat ik ervoor wilde kopen. Wat ik wel wist is dat het iets moest zijn dat niemand zou hebben.

Op een dag was ik aan het uitzoeken hoe oud je moet zijn om een scooter te bezitten en te rijden in het Verenigd Koninkrijk. Nadat ik ontdekte dat je 16 moest zijn, wist ik dat ik dat wilde. Elke avond toen ik thuiskwam van school, begon ik naar verschillende scooters te kijken, alle functies te onderzoeken en te kijken hoeveel ze kosten.

Ze waren allemaal erg prijzig voor mijn leeftijd, maar ik wist dat het, het waard was en dat het wel haalbaar zou zijn na een poos hard werken. Een jaar later kreeg ik een kleine loonsverhoging die enorm hielp.

Op een avond na school keek ik naar elektrische scooters, de prijsklasse lag binnen mijn budget, dus ik wist nu dat ik me een elektrische scooter kon veroorloven! Maar ik wist niet welke scooter, dus na uitgebreider onderzoek vond ik het merk van NIU e-scooter, de NIU M + (MQI +) die aan al mijn behoeften voldeed. 50cc equivalent? Jazeker. Lichtgewicht? Jazeker. Ziet het er goed uit? Jazeker. Ook dat nog. Ik dacht er nu over na, mijn grootste doel tot nu toe! Dus… Dus ik werkte wat extra dagen en werkte heel hard.

Al snel was de dag aangebroken om mijn scooter te kopen, een erg spannende dag, hoewel ik mijn rijlessen nog niet had gedaan of mijn verzekering had betaald. Hij moest dus even in de garage wachten. Een maand later was het de dag om mijn rijcursus te doen, een heel nieuwe en opwindende ervaring omdat het mijn eerste keer op de weg was. De eerste keer in mijn leven.

Ik had een geweldige dag en heb veel geleerd, inclusief hoe je een veiligheidscontrole op een benzinescooter kunt doen, wat je niet hoeft te doen op een elektrische scooter, omdat je de olie en andere vervuilingsconstructies niet hoeft te controleren. En ik was net op tijd thuis om te eten, mijn verzekering te betalen en naar mijn werk te rennen!

De volgende dag was het de eerste keer dat ik wettelijk met mijn scooter op de weg mocht rijden, een beetje zenuwslopend maar een geweldige tijd! Ik heb nog wat geoefend met mijn vader voor mij uit op zijn luidruchtige benzinescooter voordat ik ermee mocht rijden zonder iemand bij mij. Mijn doel was bereikt en ik rijd nu door mijn stad (Coventry) op mijn NIU MQi+ Sport.

Ik gebruik hem meestal voor woon-werkverkeer, school en om naar de winkels te gaan om dingen te halen. Ik heb ongeveer 1150 km gereden en dit worden er steeds meer. Ik heb zojuist een NIU-telefoonhouder en hoes ervoor mijn scooter besteld.

Momenteel de jongste bestuurder met een NIU in het Verenigd Koninkrijk! ! Bedankt Malcom’s NISA LTD en bedankt NIU Mobility. Ik hoef nu alleen maar te sparen voor de NIU NGT! NIU NQi GT Pro! “

En jij ? Kent u de jongste NIU-chauffeur in uw land?

Word lid van de nieuwsbrief voor meer NIU Crew stories!

 

Subscribe to Newsletter

0 Shares:
You May Also Like