NIU Perspectieven is een serie die je door de ogen van onze medewerkers achter-de-schermen meeneemt bij NIU.

Sinds Juli 2019 vervult Astrid de rol van International Customer Service Manager. We spraken met haar om meer te leren over hoe zij rijders van over de hele wereld ondersteunt en wat ze graag in haar vrije tijd doet.

 

NIU Customer Service Manager Astrid maakt kunst
NIU’s Customer Service Manager, Astrid, houdt ervan om haarzelf creatief uit te drukken door middel van kunst en dans

 

Stel jezelf voor aan ons publiek.

Mijn naam is Astrid en ik kom uit Ieper, België! Ik ben nu meer dan twee jaar International Customer Service Manager bij NIU. Ik leid ons klantenserviceteam en behandel verzoeken van onze NIU Club-gebruikers, evenals vragen van onze NIU-distributeurs, dealers en partners.

Toezicht houden op de technische opleidingsacademie voor onze dealers is ook een integraal onderdeel van mijn werk. Onze lokale winkels gebruiken deze informatie om geweldige service-ervaringen door te geven aan onze klanten.

Wat mijn achtergrond betreft, heb ik Interculturele Relatie Management gestudeerd aan de universiteit, die zich richt op office management in verschillende talen en culturen. Zelfs voordat ik mijn studie begon, wist ik al vanaf jonge leeftijd dat ik wilde reizen en in het buitenland wilde wonen te midden van verschillende culturen. Na een korte stage in Spanje ging ik terug naar België en besloot om te gaan reizen door Europa, Azië en Noord Amerika.

 

Hoe ontdekte jij NIU?

Voordat ik mij bij NIU voegde zag ik de elektrische scooters steeds meer voorbij komen in de stad waar ik woonde. Het waren revolutionaire voertuigen met een kleine gemakkelijk verwijderbare batterij. Ik was echt geïntrigeerd dat je de batterij gewoon kan verwijderen en binnen op kunt laden, omdat ik in een appartement woonde en dat was een erg handige manier om hem op te laden.

Mijn eerste kans om vaker op een NIU te rijden, was toen een vriend voor zaken naar het buitenland verhuisde en me op zijn scooter liet ‘passen’. Nu gebruik ik mijn scooter elke dag van en naar werk. Ik houd ervan om op mijn scooter te rijden zonder dat ik een bestemming voor ogen heb. Ik vind het erg ontspannend.

Twee jaar nadat ik NIU voor het eerst ontdekte, was ik op zoek naar een manier om mijn carrière te verbeteren en kreeg ik de kans om bij het bedrijf te komen werken. Ik was erg enthousiast om in de EV-industrie te mogen werken en ik hield van NIU-producten. Het was een geweldige kans!

 

International Customer Service Manager met haar NIU scooter
Astrid ontdekte NIU door een vriend, nadat ze NIU scooters door haar stad zag rijden

 

Wat vind je het leukste aan werken bij NIU?

Ik vind het erg leuk om onze gebruikers te helpen de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben, en ook om hun feedback over onze producten te ontvangen. Ik vind het erg bevredigend om de middelen die beschikbaar zijn voor onze rijders, zoals onze productkennisbank, te verbeteren.

NIU heeft de omgeving van een start-up en structuur van een groter bedrijf. Er is veel flexibiliteit om je eigen pad te kiezen en te werken aan projecten waar je gepassioneerd over bent. Terwijl er gelijktijdig nog steeds een solide organisatie structuur en middelen aanwezig zijn. Hier bij NIU ben je vrij om je eigen ideeën te realiseren en dat waardeer ik enorm.

 

Hoe ziet de toekomst van de klantenservice eruit bij NIU?

Een belangrijk aandachtspunt voor ons om vooruit te blijven gaan, is ervoor te zorgen dat onze rijders heel snel de antwoorden krijgen die ze nodig hebben. We willen dit deel van het proces automatiseren, maar er nog wel een ‘menselijke’ ervaring van maken. We weten dat mensen nog steeds een menselijke touch willen; dat is iets dat waarschijnlijk niet snel zal veranderen in de klantenservice. Ons doel is om een balans te vinden tussen het bieden van persoonlijke service op robotsnelheid, waar we op dit moment naartoe werken.

We proberen ook de ondersteuningskanalen, die beschikbaar zijn voor onze lokale dealers, te verbeteren, die dan de goede ervaring zullen doorgeven aan onze gebruikers. We hopen een punt te bereiken waarop onze rijders een volledige consistente ervaring krijgen in al onze winkels over de hele wereld.

 

Astrid geniet ervan om de natuur te ontdekken op haar scooter
NIU-medewerker Astrid laadt haar persoonlijke batterij op door de natuur en haar stad te verkennen

 

Hoe laad je jouw persoonlijke batterij op?

Mijn favoriete hobby is dansen. Mijn focus ligt vooral bij de hedendaagse dans, maar ook op ballet. Ik ben nu vier jaar aan het oefenen met dansen; het helpt mij ontzettend de stress te verlichten en het is gewoon super leuk! Ik breng ook veel tijd door in de sportschool om te sporten.

Dansen helpt mij mijn batterij opladen, maar ik houd er ook van om de stad of de natuur te ontdekken. Het helpt me ook om een creatieve uitlaatklep te hebben. Ik geniet van schilderen, tekenen en kleuren. Sinds kort ben ik druk bezig met haken, dit werkt erg therapeutisch. Als ik met mijn handen aan het knutselen of creatief bezig ben, kan ik mijn stress echt vergeten en volledig uitrusten.

 

Hoe doe jij #MakeLifeElectric?

Begin 2021 stelde ik doelen voor mezelf die me in de loop van het jaar inspiratie kunnen geven.

Sommige doelen die ik heb zijn mijn plastic afval te verminderen, mijn eigen herbruikbare boodschappentassen mee te nemen als ik ga winkelen en duurzamere productalternatieven te vinden voor mijn dagelijks leven. Ik daag mijzelf uit om actiever te zijn en vaker naar buiten te gaan.

Deze uitdagingen helpen mij om #MakeLifeElectric, in kleine stapjes vooruit!

 

Snelle vragen

Favoriete NIU model? MQi+ Sport, omdat hij er schattig uit ziet! Vooral in het rood.

De naam van jouw scooter? Daan. Ik heb hem vernoemd naar een vriend.

Wat is jouw comfort food? Pizza. Of iets anders met heel veel kaas.

Favoriete muziek genre? Pop muziek. Al kan ik van andere soorten ook genieten. Oasis was mijn favoriete band.

Lievelings reisbestemming? Ik ben ooit in Laos geweest en stond versteld van de prachtige natuur.

Perfecte zondag? Allereerst, uitslapen. Dan een heerlijk gezond ontbijtje. Daarna naar dansles. Gevolgd door wat goede zelfzorg en ontspanning. Als laatste kook ik mijn eigen diner en kijk ik, uiteraard, een paar afleveringen Friends.

 

Leuk dat je er ook was bij de nieuwste NIU Perspectieven interview.

Houd ons in de gaten voor toekomstige artikelen over andere NIU-medewerkers.

 

0 Shares:
You May Also Like
A couple on a riverside NIU date
Read More

Love at first ride

Een onvergetelijke Valentijnsdag met deze datetips van NIU Amsterdam, 11 februari 2022 – Love is in the air!…