NIU Perspectieven is een serie die je door de ogen van onze medewerkers achter-de-schermen meeneemt bij NIU.

Bryce maakt deel uit van NIU sinds Oktober 2020 als Community Manager. We gingen met hem in gesprek om zijn rol bij de NIU Club community, zijn ervaringen als fan en zijn reis die hem in de eerste plaats naar NIU leidde te bespreken.

 

Bryce dichtbij bosjes
Bryce maakt deel uit van NIU sinds Oktober 2020 als Community Manager (Foto door Rachel Lee)

 

Stel jezelf voor aan ons publiek.

Mijn naam is Bryce en ik ben de Community Manager bij NIU! Ik bouw en koester onze NIU Club online communities en werk samen met onze lokale fans om evenementen over de hele wereld te organiseren. Tevens creëer ik informatieve artikelen (ja, zelfs de woorden die je nu leest) op onze Community blog, een veelzijdige bron die een verscheidenheid aan onderwerpen omvat, waaronder elektrische voertuigen, duurzaamheid en stedelijke mobiliteit. Verder ondersteun ik onze gebruikers op social media door vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Ik ben geboren en opgegroeid in Portland, Oregon, V.S.. Tijdens mijn studie taalkunde aan de universiteit was ik gefascineerd door talen en culturen over de hele wereld. Mijn eerste echte internationale reiservaring was studeren in het buitenland in Duitsland wel te verstaan. Nadat ik hier heb gewoond had ik een kans om Europa en Azië rond te reizen.

Ik geloof echt dat reizen je in staat stelt het leven op een andere manier te bekijken. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan het werken met gebruikersgemeenschappen zoals bij NIU.

 

Hoe ontdekte jij NIU?

Mijn eerste ervaring met NIU was in 2018. Ik was recentelijk een nieuwe baan gestart en moest elke dag bijna 40 kilometer van en naar huis reizen in de stad.

Ik wilde graag een alternatief op het openbaar vervoer, dus kocht ik een goedkope elektrische scooter van een willekeurig merk die ik niet kende. Dat was niet zo slim. Op een dag stopte de scooter tijdens mijn woon-werkverkeer en strandde ik in een drukke straat, totaal niet in de buurt van mijn huis of mijn werk.

Toen realiseerde ik dat ik een betrouwbaar voertuig nodig had om van en naar werk te komen. Enkele van mijn vrienden waren al eigenaar van een NIU N-serie scooter en zij overtuigden mij dat dit de oplossing was die ik zocht.

Het weekend daarop ging ik naar de lokale NIU dealer en kocht ik er een. Het is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan.

Hierna was ik direct een NIU fan. Ik houd van de slimme features die in de scooter ingebouwd zijn, vooral het GPS locatie systeem. Ik vroeg me af waarom alle andere voertuigen deze functies niet hebben.

Twee jaar later kwam ik een vacature tegen bij NIU en ik was direct super enthousiast omdat ik wist dat ik daar wilde werken. Ik solliciteerde, en de rest is geschiedenis

 

Man met NIU scooter in de voorgrond en een gebouw op de achtergrond.
Bryce was al langere tijd NIU fan voordat hij zich bij het bedrijf voegde (Foto door Rachel Lee)

 

Wat vind je het leukste aan werken bij NIU?

Mijn liefde voor NIU is echt tweeledig.

Als onderdeel van de NIU-staf waardeer ik het werk zelf, zowel het schrijven van inhoud als het dagelijks communiceren met onze gebruikers. Het is geweldig om onze NIU Club-rijders online trots foto’s van hun scooters te zien maken en ze helemaal naar wens aan te passen.

Een community verhaal dat echt onderstreept waarom ik van NIU houd was van een gebruiker die vertelde dat hij met zijn NQi-scooter op pad kan gaan, ondanks een medische aandoening waardoor hij geen auto kan besturen. NIU zorgde ervoor dat hij wel zijn stad kon gaan ontdekken, waarbij een traditionele auto te kort schoot.

Naast dit allemaal, geloof ik in NIU’s missie om stedelijke mobiliteit te herdefiniëren en het leven beter te maken. Door het voortouw te nemen in de richting van EV-adoptie, kunnen we een betekenisvolle impact hebben op ons leven en het milieu. Onze voertuigen zijn een geweldige vervanging voor brandstof aangedreven auto’s voor de meeste woon-werkverkeer reizigers.

 

Ik geloof in NIU’s missie om stedelijke mobiliteit te herdefiniëren en het leven beter te maken.

 

Hoe zie je de verdere ontwikkeling van de NIU Community?

2020 was overduidelijk een ontzettend moeilijk jaar om evenementen te organiseren door de pandemie. Maar we willen door middel van evenementen blijven bouwen aan de lokale NIU Club-gemeenschappen, aangezien dat op meer plaatsen in de wereld mogelijk wordt.

Ik wil ook dat onze online NIU Club-gemeenschappen floreren, met name voor individuele landen. Op dit moment hebben we NIU Club Facebook-groepen voor Zweden, Italië, Nederland, Frankrijken België, naast de wereldwijde groep. Het is verfrissend om gelijkgestemden samen te zien komen rond de gemeenschappelijke zaak van e-mobiliteit. Ik hoop echt dat we verbindingen kunnen blijven leggen tussen gebruikers in die groepen, en dat ze die gemeenschappen kunnen gebruiken als startpunten voor groepsevenementen.

Verder vind ik het geweldig om te zien hoe onze gebruikers hun scooters ‘pimpen’ zodat ze echt van henzelf en uniek zijn, en sommige mensen bedenken echt creatieve dingen. Ik kijk ernaar uit dat de NIU Club groeit en daarmee ook de creativiteit en diversiteit van de gemeenschap.

 

Man op een NIU scooter met een bosachtergrond
Bryce en zijn NIU — onafscheidelijk (Foto door Rachel Lee)

 

Hoe laad je jouw persoonlijke batterij op?

Ik geniet echt van het ervaren van de natuur, met name wandelpaden of andere minder bereisde natuurgebieden. Toen ik opgroeide, ging ik vaak kamperen met mijn vader. Ik denk dat het zorgt voor een broodnodige onderbreking van het drukke stadsleven.

Op een meer regelmatige basis speel ik graag videogames, omdat het een leuke ontspanning biedt. Ik kan net zo goed gaan zitten met een kopje koffie en luisteren naar een sci-fi of fantasy-audioboek.

 

Snelle vragen

Favoriete NIU model? Uiteraard de NQi GT. Deze is stijlvol en krachtig.

De naam van jouw scooter? Ik houd ervan om gekke namen te bedenken voor mijn voertuigen. Mijne is genaamd Scoots McGoots in de NIU app.

Wat is jouw comfort food? Pizza. Zeker weten. Je kunt verschillende toppings aanbrengen, en het is super veelzijdig.

Favoriete muziek genre? Ik houd van alle soorten muziek, maar ik geniet van een goed melodieus metalnummer.

Lievelings reisbestemming? Ik houd ervan om in Vietnam op bezoek te gaan. Geweldig weer, geweldig eten en geweldige mensen.

Perfecte zondag? Koffie drinken en brunchen met vrienden, genieten van een aantal buitenactiviteiten zoals een wandeling of picknick, en ‘s avonds sluit ik graag af met wat videogames.

Iets anders wat je wilt delen? Zeker! Ik houd ervan om gekke gedichten te schrijven, dus hier is er een over NIU:
When I ride a NIU
Despite all it can do
The best part is no gas
Also, looking badass
And making the world renewed

 

We hopen dat je iets meer hebt geleerd over NIU en wie wij zijn met het eerste artikel van de NIU Perspectieven serie.

Houd ons in de gaten voor toekomstige artikelen over andere NIU-medewerkers.

 

0 Shares:
You May Also Like
A couple on a riverside NIU date
Read More

Love at first ride

Een onvergetelijke Valentijnsdag met deze datetips van NIU Amsterdam, 11 februari 2022 – Love is in the air!…